dijous, 30 de setembre del 2010

Analització de l'article "Quart Cinturó, quatre traçats" del diari AVUI

Pensem que el text és coherent perquè conté títol: Quart Cinturó, quatre traçats. També consta d'una introducció, en la que es parla una mica de les caracteristiques del quart cinturó. També explica la història d'aquest projecte, quan va començar i les diverses modificacions en les opinions dels polítics.
En el desenvolupament es tracta l'objectiu dels diversos polítics envers a aquesta situació, i es plantejen quatre alternatives diferents que exposen els polítics. Expliquen quan i com es va aprovar aquest projecte i la imposició de la reformulació total d'aquest.
Finalment, exposen una conclusió, és a dir, expressen la seva opinió, que sembla estar a favor de la quarta alternativa, ja que aquesta és més viable i no destrossa tant el medi ambient.

Creiem que consta d'una bona cohesió, és a dir, connecta les parts del text amb: repeticions (Quart Cinturó), amb algunes substitucons lèxiques (projecte o traçat definitiu enlloc de Quart Cinturó), amb l'ús de alguns el·lipsis (-l'alternativa del ministeri de foment- és hereva de la xarxa arterial metropolitana que el 1974 va aprovar el ministeri És hereva de la xarxa arterial metropolitana que el 1974 va aprovar el ministeri...), amb connectors ( de fet, al contrari, en canvi...) i el bon ús dels signes de puntuació.

Pensem que és un text adequat, és a dir, que conté els elements linguístics apropiats a la situació comunicativa, que en aquest cas és situació formal, ja que es tracta d'un article.

Creiem que està ben escrit, sense faltes ortogràfiques, ni morfològiques, ni sintactiques ni lèxiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada